Tokara - Reserve Collection Chardonnay

DRWYTOK001

Complexe Chardonnay

Meer details

16,50 € incl. BTW

Meer informatie

De wijn: Deze witte Zuid-Afrikaanse Chardonnay zit vol met aroma’s van vers fruit zoals deze van citrus, ananas en rijpe meloenen. De wijn is gerijpt op eiken vaten dewelke de ondersteuning geeft aan de smaak door toetsen van butterscotch, gebakken brood en geroosterde amandelen. De kleur heeft een briljante strogele kleur. In de mond krijg je als aanzet een aroma van verse citrus en honingmeloen, waarna je ook de botertoetsen kan terugvinden zoals je kan verwachten van een heerlijke Chardonnay. In de afdronk proef je gebakken brioche en geroosterde amandelen. Deze wijn heeft een zilveren medaille gewonnen bij de Veritas Awards. Deze Chardonnay wordt snel bij de 10 beste Chardonnays ter wereld genoemd. Zeker eens proeven! Een echte aanrader.

Te combineren met: Ideaal bij vers gegrilde vis met een lichte kruidensaus of een heerlijke kazen zoals Brie, Reblochon of een Beaufort kaas uit de Haute-Savoie.

Iets meer uitleg: Tokara is een wijnmakerij met faam in Zuid-Afrika. De wijnmaker Miles Mossop is gekend voor zijn schitterende wijnen. Proef zeker zijn topwijnen: Max, Saskia en Kiki genoemd naar zijn drie kinderen en ook verkrijgbaar bij MILA. Tokara is gelegen nabij Stellebosh. Initieel was er slechts wijngaard aan de zuidelijke flanken van Simonsberg. Tokara was dan ook gekend voor zijn specifieke wijnen. Tokara heeft echter nog twee wijngaarden bijgekocht, nl in Elgin district en één in de Hemel-en-Aarde vallei nabij Hermanus. Nu bezit Tokara wijngaarden in de drie meest voorname wijnregio’s in Zuid-Afrika.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Tokara - Reserve Collection Chardonnay

Tokara - Reserve Collection Chardonnay

Complexe Chardonnay

4 Andere producten in dezelfde categorie: